Reklame:

Håndværker-guf: Sådan får du lækker lyd i varevognen

Kører du mange kilometer om året i din varebil, vil du sikkert sætte pris på at komme behageligt fra A til B. Og det inkluderer altså også lyd-oplevelsen fra anlægget, som fra fabrikken ofte er virkelig ringe. Den slags er der heldigvis råd for.

Varebiler er, hvad de udgiver sig for at være. Nemlig varebiler. Har du en, kører du sandsynligvis rigtig mange kilometer med diverse grej bagi. Og ikke meget andet end det. Men der er jo ingen, som har sagt, at det ikke må være en behagelig tur.

Det er bilfabrikkerne desværre ikke altid gode til at indse. Så udstyr i bilen – som eksempelvis anlægget – er ofte noget skrammel fra allernederste hylde. Nu siger vi ikke, at det er sådan hver gang. Men det er alligevel tit og ofte sådan. Desværre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Få god lyd i kassevognen
For når man kører mange kilometer i firmabilen hvert år, er det bestemt ikke for meget at forlange, at rejsen skal være til at holde ud. Også på flere punkter end bare det, at du skal sidde godt. Dine ører må også gerne forkæles.

Heldigvis findes der råd for det, som bilfabrikkerne tilsyneladende ikke kan finde ud af. Eksempelvis har Extreme Car Parts i Esbjerg stor succes med at udskifte anlægget i Mercedes Vito, hvor det fabriksmonterede hi-fi er pivringe. For at sige det lige ud – så er det noget skrald.

Det samme gør sig faktisk også gældende i Volkswagen Transporter. Når det kommer til lyd, er det på ingen måde imponerende, hvad bilfabrikkerne svinger sig op til. Faktisk er det nemmere at tale om, hvad varebiler ikke har, når det kommer til ordentlig lyd. I hvert fald fra fabrikken.

Det er ofte sygt ringe
Den største udfordring er, at radioen i varebiler – hvis den overhovedet er der – ofte er monteret uden nogen former for udgange. Og så er du altså på den. I hvert fald sådan rent lydmæssigt.

Bilstereo fra Extreme Car Parts

Heldigvis er du ikke tvunget til at beholde bilens originale radio. Den slags kan ret nemt skiftes ud med noget grej, der er langt bedre til formålet. Og monteres det af fagkyndige, vil du ikke lægge mærke til, at det ikke er fabriksudstyr.

Sådan kommer du langt med lyden i din varebil
Med en anden radio kommer du altså virkelig langt. Alpine har eksempelvis nogle meget solide bud i deres Halo-serie. Den type headunit er som skræddersyet til de enkelte bilmodeller. Hvilket du vil kunne mærke glæden ved, når du eksempelvis kan bruge bilens originale ratbetjening med den nye radio. Nemmere bliver det ganske enkelt ikke.

Når det så er sagt, gør en ny autoradio selvfølgelig ikke alt. Du kommer noget af vejen, men skal du helt i mål, vil et nyt sæt højtalere, måske en subwoofer under sædet og tilkoblingen af forstærker gøre oplevelsen mere helstøbt.

Bilstereo fra Extreme Car Parts

Indrømmet, en varevogn skal ikke være noget rullende diskotek. Men selv lidt har også ret. Og lige i tilfældet med varebiler kan en ny headunit virkelig gøre forskellen på en ellers ærgelig arbejdsdag.

Nu ved du lidt om dine muligheder, spørgsmålet er så bare, hvad der skal i varebilen? For mulighederne er næsten uendeligt mange.

Læs meget mere om anlæg i bilen hos Extreme Car Parts – klik her!

Redaktionen
Redaktionen
Boosted.dk er Danmarks største site om biler med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?