Annonce:

Toyota vil udvikle den CO2-frie forbrændingsmotor

Elbiler er ikke den eneste måde at opnå CO2-neutralitet på, siger Toyotas bestyrelsesformand. Nu vil japanerne udvikle forbrændingsmotorer, som ikke udleder CO2.

– Jeg elsker forbrændingsmotorer. Deres lyde og dufte er uimodståelige. Nogle kan lide elbiler. Og andre siger, at det nu er tid til hybridbiler.

Sådan indledte Toyotas tidligere direktør og nuværende bestyrelsesformand Akio Toyoda sin tale på Tokyo Motor Show.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Under talen understregede Toyoda, der er tidligere formand for den japanske bilindustris interesseorganisation, at der arbejder 5,5 millioner mennesker i landets bilindustri.

Det er, siger Toyoda, job, han ønsker at beskytte. Derfor er det nødvendigt, at bilmærkerne herunder Toyota fortsætter med at udvikle på forbrændingsmotoren. Også så den ikke udleder CO2.

LÆS OGSÅ: Jysk bilforhandler blev smidt i fængsel – ejendom solgt for millioner

– Elbiler er ikke den eneste måde at opnå CO2-neutralitet på. Lad os forfine teknologien i forbrændingsmotoren! Lad os begynde på sådan et projekt, lød det fra Toyoda.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I sin tale fik Toyoda også nævnt, at mærket på hans initiativ allerede har godkendt sådan et projekt. Men Akio Toyoda opfordrede også til at få andre bilmærker med på vognen.

– Til alle, der har lavet forbrændingsmotorer indtil nu, lad os blive ved med at lave motorer. Der vil fortsat være brug for alles hjælp. Jeg vil aldrig lade alt det arbejde, der er lagt i udviklingen indtil nu, gå til spilde, lød det fra Toyoda.

Måske har Toyota interesse i at gå sammen med Mazda om den udvikling. På samme bilmesse fortalte Mazdas topfolk nemlig også, at man vil investere i udviklingen af forbrændingsmotoren.

– De tekniske udfordringer, vi skal løse, er ikke lette, men vi håber at kunne tage skridt mod et nyt kapitel, sagde Mazdas direktør Masahiro Moro.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler