Annonce:

Medie: Toyota vil genoplive Starlet-navnet

Toyota er klar til at udvide GR-programmet. Denne gang bliver det et comeback til den lille Starlet, skriver medie.

Toyota Starlet forsvandt ud af Toyotas europæiske modelprogram i 1999.

Men nu skal japanerne være mere end klar til at genoplive det ikoniske modelprogram. Og man holder fast i de ‘små’ former.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Denne gang får hatchbacken tilnavnet GR, som indikerer toppen af Toyotas modelprogram. I hvert fald når det kommer til hestekræfter og underholdning.

Det skriver japanske Best Car Web.

LÆS OGSÅ: Var mere værd end Volkswagen – bilmærke tæt på konkurs

Samme medie beskrev adskillige detaljer om både GR Supra og GR Corolla som lækager fra Toyota, før bilerne overhovedet var at finde på gaden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Mediet skriver videre, at en ny Starlet allerede skulle have været på vejene i år. Det hele skulle have været bygget på Daihatsus platform Daihatsu New Global Architecture (DNGA).

Men Daihatsus produktion har ligget stille, lige siden mærket sidste år blev afsløret i endnu en kæmpe svindelssag. Læs mere om det her.

Derfor har Toyota også valgt at udskyde Starlet-planerne, så der nu først er en bil at vise frem for offentligheden i 2026.

Teknisk set er der ikke meget at opsnuse om den nye Starlet endnu. Men Toyota går angiveligt efter at holde vægten så langt nede som overhovedet muligt. Det betyder en lille 1,3-liters benzinmotor uden nogen form for hybridhjælp.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Toyotas ingeniører arbejder ud fra et mål om at holde vægten under 1.000 kilo. Dette er dog ikke bekræftet fra fabrikken.

Best Car Web skriver dog også, at Toyota vil forsøge at ‘spejle’ den allerede eksisterende GR Corolla – bare i en mindre form – i den kommende Starlet. Det vil i så fald betyde to valg, når det kommer til gearkasser.

Enten en 6-trins manuel gearkasse eller en 8-trins automatgearkasse. Modsat den oprindelige Starlet skal man dog ikke regne med, at den nye bil bliver nogen billig fornøjelse.

Det er i øvrigt heller ikke sikkert, at bilen overhovedet kommer til Danmark. Herhjemme må interesserede Toyota-kunder i forvejen nøjes med udstyrsvarianten GR-Sport. I hvert fald når det kommer til Corolla.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Annonce:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler