Zenvo giver underskud – ejere skyder millioner i selskabet

Store investeringer i udvikling og marketing er ifølge Zenvo selv årsagen til, at man kom ud af 2019 med røde tal.

At man desuden ikke har solgt én eneste bil i løbet af 2020, gør det ikke nemmere at være superbilsproducent i Præstø.

Således har Zenvo Automotive vekslet et overskud på 2.7 millioner kr. i 2018 til et underskud i 2019 på 13.7 millioner kr. Det skriver Finans.

Ifølge Zenvo skyldes underskudet, at man nu selv står for salget af bilerne, og at man i det forgangene år har investeret massivt i udvikling og marketing.


Underskudet har fået Zenvos udenlandske ejere til foreløbig at spytte 1.5 millioner euro i kassen. Godt 11.2 millioner danske kroner.

Der kan godt være penge i superbiler fra Danmark
Trods pengetilførslen ser det endnu ikke lyst ud for Zenvo. Også i Præstø har man nemligt kunnet mærke konsekvenserne af corona-pandemien.

– Covid-19 har medført, at selskabet ikke har kunne deltage i de sædvanlige messer, som er selskabets primære kilde til indgåelse af nye kontrakter om levering af biler, skriver Zenvo i regnskabet.

Trods de røde tal er det værd at bemærke, at der faktisk godt kan være penge i at bygge superbiler på dansk jord. Overskuddet fra 2018 står ikke alene. Også i 2017 var der pæne, sorte tal på bundlinjen.

Her lød overskuddet på solide 30 milllioner kroner.

Tilbage i 2018 solgte Zenvo for første gang en bil til en dansker. En rød Zenvo TSR-S. Prisen? Lige knap 10.5 millioner kroner uden afgift.

 


Reklame: