Annonce:

Nye tal: 16 procent af elbil-ejere er kørt tør for strøm

En ny undersøgelse har kortlagt, at rækkevidde-angst stadig eksisterer. Alligevel siger 91 procent af elbil-ejere, at de vil køre elektrisk igen.

Rækkeviddeangst er tilsyneladende ikke noget, der hører fortiden til.

Heller ikke selvom flere elbiler nu – i hvert fald officielt – kan køre flere hundrede kilometer på en enkelt opladning.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og selvom 6 ud af 10 mener, at det er fint, at elbiler ikke kan klare mere end 500 kilometer på den samme opladning. Læs mere om det her.

I en ny undersøgelse, som Ideal Power, er elbil-ejerne blevet spurgt ind til deres generelle bekymringer. Og her er rækkevidde-angst altså stadig iblandt.

LÆS OGSÅ: 78-årig bilist dømt for at stjæle strøm til en Polestar 2

Hele 44 procent af elbil-ejerne svarer, at angsten for ikke at have nok strøm på batteriet har haft en negativ indflydelse på deres oplevelse af at eje en elbil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Samtidig indrømmer 16 procent af bilisterne, at de har prøvet at køre helt tør for strøm i en elbil. Men den største bekymring blandt bilisterne var og er antallet af ladestandere.

Hele 75 procent svarede i undersøgelsen, at de mindst én gang har været ude for, at alle ladepunkter ved en offentlig ladestander har været optaget.

10 procent svarer, at de har ventet mere end én time på at komme til at lade. Samme undersøgelse viser dog også, at den gennemsnitlige ventetid ved offentlige ladestandere er 15 minutter eller mindre.

Når rækkevidde-angsten tages i betragtning, er det ikke overraskende, at 42 procent af elbil-ejerne svarer, at de vil betale ekstra for at ‘reservere’ et ledigt ladepunkt.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Og så kan det at lade pludselig blive rigtig dyrt. Ifølge det norske svar på FDM er strøm fra lynladere nu lige så dyrt som diesel, mens tyskerne siger, at strømmen er dyrere end benzin. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler