Annonce:

Tesla-ejere skal betale 14.000 kr. for skjult software

Tesla har selv indrømmet, at man skjuler noget af batteriernes rækkevidde bag en betalingsmur. Og den koster knaster at bryde ned.

Tesla arbejder allerede nu på at forbedre rækkevidden.

I Danmarks mest solgte bil til dato – Tesla Model Y – er der meget mere rækkevidde at hente. Det har bilmærkets direktør, Elon Musk, indrømmet på sit eget sociale medie “X”.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Tesla skjuler rækkevidden bag en betalingsmur, som Model Y-ejerne i fremtiden skal betale store summer for at komme forbi.

Et eksempel er Model Y Standard Range med baghjulstræk. Den kan, ifølge bilmærket, køre 420 kilometer på en opladning. Men det er ikke korrekt.

LÆS OGSÅ: Svensk by vil forbyde alle veteranbiler uden katalysator

Sandheden bliver dog dyr at opdage. Mod et ekstra stort tillæg på mellem 1.400 og 1.800 euro (10.000 og 13.420 kroner, red.) vil Tesla i fremtiden gøre det muligt at låse op for den skjulte rækkevidde.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Hvor meget rækkevidde, der så er at hente, afhænger helt af batteripakken. Men det skulle dreje sig om et sted mellem 64 og 94 kilometer ekstra.

Den nye udmelding fra Tesla kan man tage som både godt og dårligt nyt. Det sidste er meget sandsynligt tilfældet for de Model Y-ejere, som købte biler umiddelbart før nypriserne begyndte at falde massivt.

Omvendt er det ikke første gang, Tesla ‘holder igen’ med oplysninger om batteriernes formåen. I 2016 fortalte bilmærket selv, at man skjulte yderligere 5 kWh i et 70 kilowatt-timer-batteri i Model S. At låse op for det sidste af batteriet kostede dengang svimlende 3.000 euro.


Annonce:

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler