Annonce:

EU vækker vrede: 15-årige forbydes at køre særlig bil

EU har besluttet at forbyde 15-årige svenskere at køre landets særligt indrettede biler – de såkaldte A-traktorer. Og det vækker vrede.

15-årige forbydes at køre bil i Sverige.

Fremover skal de yngste svenskere på vejene i stedet være fyldt 16 år, før de må sætte sig bag rattet i en såkaldt ‘A-traktor’, der er en særligt indrettet bil uden bagsæder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Bilerne er desuden begrænset til en tophastighed på 30 km/t. Eller rettere sagt – de var. For med den højere aldersgrænse har EU besluttet, at Sverige skal tillade A-traktorerne at køre 45 km/t.

Det skriver Aftonbladet.

LÆS OGSÅ: Audi i krise? Har tabt 8 millarder kroner på 3 måneder

Aldersforbuddet vækker dog markant vrede i Sverige. Også blandt de folkevalgte EU-medlemmer fra Sverige er der vrede at spore.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Jeg er sur. Det er et slag i ansigtet på unge ude på landet. Løbet er ikke kørt endnu, men det ser meget sort ud, sagde det svenske parlamentsmedlem Emma Wiesner (C) efter afstemningen i januar.

EU-systemet har angiveligt længe været utilfreds med, at Sverige tillader unge at køre bil på den måde, som det er tilfældet i dag. Med de nye regler er styret i Bruxelles dog villig til at lade A-traktor ordningen fortsætte.

Omvendt træder de nye regler ikke i kraft lige med det samme. Således forventer de svenske medier ikke, at regeringen begynder at forhandle med EU før engang til efteråret. De nye regler bliver på den måde ikke til noget i 2024. Og måske heller ikke i 2025.

At forhandlingerne ikke er endt i en lov endnu, betyder da også, at der er en mulighed for at stoppe dem under de ‘afsluttende forhandlinger’ i EU’s Ministerråd.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Herhjemme er det fortsat ikke tilladt at køre bil på egen hånd, medmindre man er fyldt 18 år. 17-årige har dog siden 2017 kunnet køre bil, hvis en mere erfaren bilist sidder ved siden af.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler