VIDEO: Betjent til Hyundai-ejer: “Du bruger din bil forkert – det koster 52.000 kr.”

En Hyundai Elantra N-ejer har fået at vide, at hans bil kører i en ulovlig indstilling. Det har indtil videre kostet ham bilens registrering og en heftig bøde.


Noget tyder på, at politiet i den amerikanske delstat Californien har fået lovgivningen helt galt i halsen. I hvert fald når det kommer til biler, og hvor meget de må støje.

En Hyundai Elentra N-ejer (en model som ikke fås i Danmark, red.) blev i sidste måned stoppet, og bedt om at betale svimlende 7.000 dollars i bøde. Hvorfor? Fordi betjenten mente, at den fabriks-originale bil larmede mere, end den måtte.

Altså fordi bilen kørte rundt motor-indstillingen ‘N’, hvilket gør speederen i den to-liters, firecylindrede turbobenziner lidt kvikkere. Men det, mener betjenten, er slet ikke tilladt. I hvert fald på offentlig vej.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Der er ikke noget galt
At køre rundt på den måde skal i første omgang koste Hyundai-ejeren 4.000 dollars, mener betjenten. Men der går ikke mange minutter før, bilens registreringsattest er inddraget, og bøden er vokset til 7.000 dollars svarende til 52.000 kr.

Betjenten forsøger sig herefter med en forklaring, om at bilisten kan sagsøge Hyundai for det ‘ulovelige’ køreprogram. Betjenten forsøger også at inddrage bilistens kørekort. Det kan han dog ikke.

Herfra får Hyundai-ejeren besked på få bilen ‘fixet’ på et Hyundai-værksted og fremstille bilen til syn bagefter. Problemet er bare, at der ikke er noget at ‘fixe’. Bilen er helt original.

Se vores reklamer:


Nu stikker det helt af…
Og nu stikker det helt af. Bilen kan ikke gå gennem syn. Hvorfor? Fordi Hyundai ikke kan gøre noget ved den originale bil. Motor1 har bedt Hyundai om en kommentar.

Men så vidt vides må modellen, som er årgang 2022, fortsat gerne sælges – og kører rundt – i Californien.  Så hvad betjenten har fået galt i halsen, er en mindre gåde.

Reklame:

For bare et par dage siden kunne vi her på Boosted fortælle, om en Dodge Challenger Hellcat-ejer, der blev truet med bål og brand af ordensmagten i staten. Altså fordi han brugte bilen originale nøgle.

Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk