VIDEO: Betjent til bilist – du må IKKE bruge nøglen til din lovlige bil

Optagelser af en betjent, der har fået reglerne galt i halsen, er dukket op. 


Kører du rundt i din Dodge Challenger Hellcat – uden i øvrigt at bryde færdselsloven – kan politiet ikke røre bilen. Og det uanset hvilken nøgle, du benytter dig af. Og ja, det gælder også den røde af slagsen som frigiver samtlige 717 hestekræfter fra den 6,2-liters Hemi-V8’er.

Men det var en politibetjent i Californien tilsyneladende ikke med på, da han for nylig stoppede en bilist i netop en Dodge Challenger Hellcat. Optrinnet, der er optaget på video, har efterfølgende spredt sig på de sociale medier. For der er tilsyneladende noget om typegodkendelser, som betjenten ikke har forstået.

I hvert fald prøver betjenten ihærdigt at fortælle bilisten, hvordan reglerne hænger sammen. Ifølge betjenten må bilisten ikke bruge bilens røde nøgle, fordi det i så fald får bilen til at ‘larme for meget’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Betjente kender ikke loven
Der er bare lige det, at Challenger er godkendt med det lydspor, den nu engang har. Og det ændrer hverken den ene eller anden nøgle (som er sort i øvrigt, red.) på.

Meget bedre blev det ikke, da bilisten beder betjenten få fat i en overordnet. For også her bliver reglerne misforstået. Ifølge Carscoops er reglerne i Californien skruet sådan sammen, at det kun er aftermarket-udstødninger, der skal holde sig inden for en støjgrænse på 95 dB.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Umiddelbart udløste mødet med ordensmagten ingen bøde. Men Challengeren skal nu fremstilles til syn. Altså for at bevise, at der ikke er noget galt med en fabriks-original bil.

@srt_ray6.4

Imagine not knowing the difference of what a V8 is supposed to sound like and your only answer is 🤷🏼‍♂️ #cars#fypシ #fyp #foryoupage #hellcat #police#lapd

♬ original sound – raycervantes49

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk