Reklame:

Afsløret – her virker hver anden fotofælde slet ikke

Det lyder som ønsketænkning for de fleste bilister. Men den er faktisk god nok. Op mod halvdelen af alle fotofælder er slået fra, afslører firma.

Det engelske firma Road Angel, der bl.a. lever af at sælge trafikalarmer til bilister i England og Wales, har gjort en ret vild opdagelse.

Op mod halvdelen af alle fotofælde, der ellers er sat op for at holde øje med bilisternes fart, er enten ikke sat til eller teknisk ude af drift.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Billedet er det samme i både England og Wales. Det skriver den engelske avis The Sun.

Road Angel har spurgt politikredsene i England og Wales, om hvor mange af deres opsatte fotofælde, der blitzer bilister.

LÆS OGSÅ: FDM støtter forslag: “Bilister skal tvinges til at betale mere for diesel”

Af de 13 kredse, der svarede, havde seks kredse slået over halvdelen af deres fotofælder fra. I alt er 46 procent af fotofælderne i England og Wales slået fra.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

I rå tal svarer det til, at 496 fotofælder er sat ud af spillet eller slet ikke er slået til fra politiets side.

I samme rundspørge svarede kun to politikredse, at man havde valgt at slå samtlige fotofælder til. Og i amtet Derbyshire står det værst til.

Her er kun 20 ud af i alt 113 fotofælder slået til. Sådanne forhold støder bilister omvendt ikke på herhjemme.

Reklameblok:


De fastmonterede fartfælder, de såkaldte stærekasser, blitzer døgnet rundt, hvis de passeres af bilister med lidt for tunge højre fødder. Der er i alt stærekasser på 11 vejstrækninger i Danmark.

De er dog ikke mere hemmelige, end at Vejdirektoratet i fuld offentlighed og meget gerne deler fotofældernes placering. Læs mere om det her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?