Uhyggeligt kostbar Bond-bil er (måske) dukket op efter 24 års forsvinden

007 James Bond DB5

Aston Martin DB5 fra 007-filmen Goldfinger er blevet spottet i Mellemøsten. Du kan få en dusør på 750.000 kr., hvis du finder frem til den.

I 1964 gjorde James Bond-filmen Goldfinger den flotte Aston Martin DB5 til en af klodens mest eftertragtede biler. Faktisk så eftertragtet, at DB5 blev en del af Aston Martins ‘continuation programme’ til den nette sum af 26 millioner kroner.

Men den pris er vand i sammenligning med den pris, som den oprindelige DB5 fra Goldfinger-filmen er værd i dag. Altså hvis den kom til salg – hvilket er svært, når bilen er forsvundet.

Den blev nemlig stjålet fra en privat hangar tilbage i 1997 i Boca Raton i USA. Og lige den her version er den eneste med alle fungerende Bond-gadgets, og derfor er bilen helt vanvittigt mange penge værd.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:




Bilen er vurderet til at kunne indbringe – og hold nu fast, venner – hele 24,8 millioner. Altså dollars! Det er 157.000.000 danske kroner. Men igen, det sker jo ikke, så længe bilen er væk.

007 James Bond DB5
Sådan ser en restaureret DB5 ud. Den koster 26 millioner kroner.

Men nu har avisen The Telegraph undersøgt sagen nærmere, og det menes, at der holder en DB5 med samme stelnummer som filmbilen et sted i mellemøsten. Nærmere bestemt enten Saudi-Arabien, Dubai, Kuwait eller Bahrain. Hvor ellers, fristes man til at sige.

Christopher A. Marinello fra Art Recovery International fortæller: “There are major automobile collectors in those countries, and I have intelligence that the car could be in one of them and may have even travelled between them.”

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:




Det menes dog også, at den nuværende indehaver af den unikke DB5 ikke nødvendigvis er klar over, at bilen engang blev stjålet. Men uanset hvad kan du score dusøren på 750.000 kroner, hvis du kan hjælpe med at opklare sagen og finde frem til den stjålne James Bond-vogn.

Kilde: Telegraph

007 James Bond DB5

Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk