Annonce:

Kinamærke vil bygge over 100.000 biler i Italien

Frygten for importtold med tilbagevirkende kraft får kinamærkerne til at lede efter produktionsfaciliteter og samlebånd i Europa. Et af dem er Dongfeng.

Bilmærket Dongfeng Motor Corporation, der er ejet af det kinesiske diktatur, har udvist interesse i at rykke dele af produktionen til Europa.

Dongfeng siger, at man i Europa vil kunne producere op mod 100.000 elektrificerede biler om året. Det vil altså ikke kun sige elbiler. Kineserne regner også hybrider med.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver finansmediet Bloomberg.

Ifølge mediet har Dongfeng kastet en føler ud efter et samarbejde med Stellantis, som selv har åbnet for at arbejde sammen med kineserne om bilproduktion i Italien.

LÆS OGSÅ: Så mange biler er beslaglagt for vanvidskørsel på 3 år

Det vides endnu ikke, hvor meget af sit modelprogram Dongfeng vil tage med til Europa. Men allerede i sidste uge kom det frem, at kineserne gerne vil sælge bilen MHero 1 her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Bilen, der er en konkurrent til GMC Hummer EV, har i lighed med den store amerikaner over 1.000 hestekræfter og fire elektriske motorer. Men den er dyr. Hjemme i Kina koster MHero 1 fra hvad der svarer til 1,1 millioner kroner.

Umiddelbart har kineserne da også god grund til at bygge biler i Europa. EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen tror klippefast på, at kineserne uddeler ulovlig statsstøtte til landets bilindustri.

Af samme grund truer hun og de øvrige chefer i Bruxelles og Strasbourg – EU kan åbenbart ikke nøjes med ét hovedsæde – samtlige af de kinesiske bilmærker med told. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler