Annonce:

VIDEO: Blå BMW kører straffrit rundt i Danmark

De seneste par dage har der floreret et klip af en diplomatbil, som chikanere to cyklister i København. Chaufføren i bilen er dog straffri.

Så længe der er blå nummerplader på en bil i Danmark, kan bilisten bag rattet skabe sig lige så tosset, som vedkommende har lyst til.

Nummerpladerne er nemlig forbeholdt diplomater som ikke kan straffes i Danmark. Og bag rattet er der heller ikke noget at gøre mod deres chauffører.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I princippet kan chauffører eller diplomater straffrit kører danskere ned eller kører ind i andre bilister. Politiet eller domstolene kan intet gøre.

I marts 2022 forlod ambassadeansat dog Danmark, efter vedkommende blev taget i at køre 126 km/t i en 60-zone i Hellerup. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: Nordjydes helt nye Fisker har tabt mindst 200.000 kr. i værdi

Og nu er den så galt igen. De seneste dage har Ekstra Bladet fortalt, om en diplomatchauffør, der har skabt sig over for to knallertkører, fordi disse – lovligt – kørte på vejen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Nu er det kommet frem, at bilen tilhører den sydafrikanske ambassade her i landet. Ambassadøren sad endda i bilen under optrinnet.

Hverken Underigsministeriet eller den sydafrikanske ambassade vil dog sige noget om chaufførens opførsel. Heller ikke hos Motorstyrelsen, der vil bidrage med det juridiske i sagen, har svaret på Ekstra Bladets henvendelse.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler