Teslafabrik skal bruge ny tilladelse… til at forurene mere


Teslas fabrik i Nevada skal bruge myndighedernes hjælp. Elbilmærket har ganske enkelt brug for at lovligt at kunne forurene mere.

Faktisk er det allerede faldet på plads. I hvert fald vurderer delstatsmyndigheden i Nevada, at Tesla lever op til både delstats og national lovgivning. Der skal sådan set bare udfærdiges en tilladelse, som giver Teslas Reno Gigiafactory ret til at forurene mere.

Helt konkret vil fabrikken ændre klassifikation i myndighedernes systemer, og det betyder, helt grundlæggende, at fabrikken må forurene mere.

Det betyder dog ikke, at myndighederne slækker på emisisosnkravene. Det er stadig strenge . Men Tesla må, når de nye regler falder på plads, forurene mere. Altså producerer flere biler. Det skal hjælpe fabrikken med at få produktionen af Model 3 op i et andet gear. Det skriver Reno Gazette. Tesla har ikke selv bekræftet, hvad man helt præcist skal/vil bruge den nye klassifikation af Nevada-fabrikken til.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Som det er nu, skal fabrikken holde sig inden for en grænse af ‘100 tons regulerede forurening om året’. Mens den nye tilladelse vil give fabrikken grønt lys til at ‘udlede mere end 100 tons regulerede forurening om året’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk