Steiner om Mazepin: Han SKULLE fyres!

Foto: Haas F1

Haas havde slet ikke noget valg. Nikita Mazepin og Uralkali skulle fyres, siger teamchef Gunther Steiner nu.


Kevin Magnussen kom flyvende fra start i sit teknisk set tredje comeback til Formel 1. Med en 5. plads i søndagens grand prix i Bahrain slog danskeren en tyk streg under, at Haas F1 forhåbentlig er tilbage, der hvor det er sjovt i Formel 1.

Men reelt havde Haas ikke noget valg. I hvert fald ikke når det kommer til Nikita Mazepin og holdet tidligere hovedsponsor det russiske gødningsfirma, Uralkali. Oven på Ruslands invasion af Ukraine havde begge kun én vej i Formel 1 – nemlig vejen ud.

Det fortæller Haas’ teamchef Gunther Steiner nu i et interview med BBC.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Vi kunne ikke have truffet nogen anden beslutning, da vi nåede til det. Der var ingen mulighed for at holde ham (Mazepin, red.) kørende.

Steiner tilføjer, at kritikken af Rusland og de internationale sanktioner mod landet hurtigt lukkede ned for racerkørerens muligheder i teamet. Ifølge teamchefen ville hverken han eller ejer Gene Haas sætte holdets eller de ansattes fremtid på plads.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk