Annonce:

Fisker vil søge konkursbeskyttelse indenfor 30 dage

Fisker Inc., som er grundlagt af danske Henrik Fisker, fremlagde tirsdag årsregnskab. Og det er dyster læsning. Der varsles konkursbeskyttelse.

Bilmærket Fisker taber penge hurtigere end ventet.

Det afslører det årsregnskab, som mærket fremlagde tirsdag i denne uge. Her fremgår det også, at Fisker Inc. vil søge konkursbeskyttelse inden for 30 dage.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

En konkursbeskyttelse vil give Fisker Inc. ret til at redde forretningen, eller i hvert fald forsøge på det, i en periode, hvor investorerne ikke kan røre bilmærket.

Det skriver mediet TechCrunch.

Selvom Fisker Inc. har omsat for lige knap 2 milliarder danske kroner, ender bundlinjen med at vise et tab på 939 millioner dollar. Det svarer til 6,54 milliarder danske kroner.

LÆS OGSÅ: Manden bag ikonisk Top Gear-melodi er død

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I årsregnskabets afsnit om bilmærkets fortsatte drift skriver Fisker Inc., at man på nuværende tidspunkt ikke vil kunne fortsætte driften.

På kort sigt er der simpelthen ikke penge nok. Derfor skal der også skæres ned på antallet af Fisker-forretninger. Ligesom der generelt skal optimeres i driften.

Det betyder bl.a., at bilmærket vil fyre yderligere blandt de 1.150 ansatte, der fortsat er tilbage på lønningslisten. Og det er her, at en konkursbeskyttelse kommer ind i billedet.

For hvis ikke det lykkes Fisker at tilføre ’tilstrækkelig kapital’, så man kan klare de nuværende forpligtelser, vil der blive søgt beskyttelse mod kreditorerne indenfor 30 dage fra årsregnskabets offentliggørelse.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Kort før årsregnskabets offentliggørelse kom det frem, at Fisker Inc. er smidt af børsen i New York. Dagen efter kom det frem, at bilmærket har aftalt med sine investorer, at man udskyder tilbagebetaling af gæld til 1. maj.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler