Sådan ser det ud, når 7 millioner dæk brænder

En brænd på en dæk-kirkegård i Kuwait kan ses fra rummet. 7 millioner dæk brænder.

Der er ild i verdens største dæk-kirkegård. Og det ser uhyggeligt ud.

Det typiske gadebilsdæk kører mellem 25.000 og 35.000, før det er mørnet op. Er pensionsmodent eller hvad vi nu skal kalde det.

Når et dæk ikke kan bruges mere, sendes det som regel et sted hen for at blive genanvendt. Som regel. For det er ikke alle steder i verden, der eksisterer samme skrappe miljøkrav som her i Danmark.


LÆS OGSÅ: Lastbilen fra Helvede kører 535 kilometer i timen

Langt fra faktisk. Derfor er det ikke unormalt at støde på gigantiske dæk-kirkegårde rundt om på kloden.

Som her i Kuwait-hovedstaden Kuwait City. Og nogle gange går det galt. Så antændes der gigantiske brænde i det gamle gummi som ofte er meget svære at slukke.

Kan ses fra rummet
Det er svært at få bekræftet præcist fra hvilken dæk-kirkegård, det brænder. Men engelske The Sun skriver, at det formentlig drejer sig om den største i landet. Som faktisk også er den største af sin art i verden.

Desværre er disse brænde ikke noget nyt fænomen. I 2012 brændte fem millioner dæk eksempelvis op. Det var også i Kuwait. Landet har deponeret brugte dæk fra Mellemøsten i op mod 30 år, og det vurderes, at der ligger 52 millioner dæk, og venter på at nogen gør noget.

Den engelske avis skriver, at regeringen i Kuwait har et mål om at genanvende 95 procent af de dæk, landet aftager. Men lige nu kan brænden altså ses fra det ydre rum.

 Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk