Ondeste Charger til dato – kan du spotte forskellen?


De gale hoveder fra SpeedKore har sat en kulfiberraket uden lige sammen. Du SKAL være bange!

Amerikanske SpeedKore, der normalvis specialiserer sig i om- og hjemmebyg i kulfiber, har begået denne mareridtsbil, som medvirker i den nye bilfilm, Fast and Furious 9. ‘Hellacious’, hedder bilen, og der er meget at gennemgå, skriver Bil Magasinet.

En Hellcat-motor på 6,2 liter, 707 hk og otte cylindre ligger trygt bag føreren, midt inde i karossen. Motoren ligger på langs, og kommanderer de førnævnte hk i jorden igennem en manuel gearkasse, der er snuppet fra en Lamborghini Gallardo.


Kulfiber er hevet og strukket
Kan du se det? Dodge Charger var hverken bygget med Hellcat-motor eller centermontering i tankerne, så SpeedKore har set sig nødsaget til at strække hjulbasen i alle retninger. Både fronten og bagenden er blevet længere, og bilen har fået bredere skærme.

Udbyggelserne har erstattet de originale paneler, og de er alle sammen udført i kulfiber. Der er altså ikke andet end taget tilbage af den originale Dodge Charger.

LÆS OGSÅ: Instruktør vil give Paul Walker comeback i Fast and Furious

Et hidsigt driftværktøj
De rigtige biler, som medvirker i den nyeste udgave af Fast and Furious-filmserien, er udstyret med den samme Hellcat-motor på 6,2 liter. Dem, der bruges til filmen er dog tunet med Dodge Demon-motorstyring, så de hver producerer over 800 hk.

Forestiller man sig en Dodge Charger i en racerfilm, så er karosserisvaj og upræcis indstyring en central del af det billede, man får på nethinden. Men ikke i Hellacious: Her er hentet opsætning fra racerbiler, så bilen mest af alt har hjemme på en racerbane.

Bremserne på SpeedKore’s voldsomme Charger er selvfølgelig ikke tromlebremser, som det var på den originale ’68 Charger. Her er skivebremser fra Brembo hele vejen rundt, med seks stempler på forakslen og dedikerede, hydrauliske håndbremser til bagakslen.

Den ombyggede amerikaner er bare den seneste i en række af Chargers, som optræder i Fast and Furious-serien.