Annonce:

Trist tendens breder sig blandt bilister trods dobbelt straf

For 10 år siden blev det gjort dobbelt så strafbart at køre for hurtigt forbi vejarbejde i Danmark. Alligevel stiger antallet af ulykker.

Kvinder der ligger neglelak bag rattet, og mænd der barberer sig.

Det er bare noget af det, vejarbejderne ser ude omkring i landet, når bilisterne kører forbi dem. Nogle har tilmed alt for meget fart på.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Også selvom straffen for netop at køre for hurtigt forbi et vejarbejde blev fordoblet for 10 år siden.

De seneste tal, som Vejdirektoratet har, viser, at der i 2022 blev registreret 347 ulykker i forbindelse med vejarbejde. Og faktisk er der kun blevet mere af den slags.

For bare 5 år siden blev der således ‘kun’ registeret 263 ulykker i forbindelse med vejarbejde. Sidste år skulle en kampagne ‘Pas på os, der vejarbejder’ forsøge at få vendt tendens blandt bilister.

LÆS OGSÅ: EU dropper strengt krav til elbiler i koldt vejr

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men det er som om, at det ikke har den ønsket effekt. En ny undersøgelse viser da også, at hver fjerde dansker ikke kender til den strenge straf. Læs mere om det her.

Det er ikke kun vejarbejderne der sætter livet på spild i trafikken. Det gør vejhjælpen også. Her på Boosted har vi før fremhævet et skræk-eksempel på bilisternes manglende opmærksomhed. Læs mere om det her.

Alligevel dukker der igen og igen historier op, om bilister der bogstavelig talt blæser forbi vejarbejde med mere end det dobbelte af den tilladte hastighed. Og selvom politiet er til stede.

En af de vejarbejdere, der har prøvet at komme rigtig galt afsted i trafikken, er Dennis Kirkegaard. Uhyggeligt nok er han ikke i tvivl, om hvorfor han blev kørt ned. Bilisten gjorde det helt bevist. Det fortæller vejarbejderen i et interview til DR.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler