Reklame:

Mekaniker får 7 millioner kr. i bøde for ulovlig chiptuning

Selve virksomheden har erklæret sig skyldig i den ulovlige chiptuning, der også er en overtrædelse af miljølovgivning. Ejeren risikerer op til 2 år fængsel. 

Mekanikeren og ejeren bag virksomheden ‘Gorilla Performance’ i Idaho, USA, har erklæret sig skyldig.

Helt konkret har ejeren indrømmet at have udført ulovlig chiptuning på en lang række dieselbiler. Chiptuningen havde til formål at omgå emissionsudstyr, som dieselbilerne fra fabrikken er monteret med.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Ejeren af værkstedet Barry Pierce får en bøde på 1 million dollar svarende til 6,9 millioner kr. Men det er ikke alt.

Det skriver anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Fik smadret undervognen – nu skylder de kommunen 125.000 kr.

Anklageren i sagen går nemlig også efter, at Barry Pierce skal to år i fængsel. Det skal han blandt andet, fordi han bevidst har overtrådt den del af amerikansk miljølovgivning, der drejer sig om at sikre borgerne ren luft. Den såkaldte Clean Air Act.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Barry Pierce skal efter planen møde i retten 8. november i år. Men han er bestemt ikke den første mekaniker, som de amerikanske myndigheder tager for fusk med dieselbiler.

Så sent som tidligere i denne måned fik en mekaniker en lignende straf i en lignende sag. Og det samme skete faktisk tilbage i april. Læs mere om de sager her.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?