Kørte over 180 km/t i 90-zone – bilen kan IKKE konfiskeres

arkivfoto: presse-fotos.dk

En 32-årig kørte meget hurtigere end det tilladte. Alligevel blev bilen ikke konfiskeret, da sagen i denne uge var i retten.

En 32-årig bilist blev i denne uge dømt for flere forhold ved Retten i Aalborg. Blandt andet for at flygte fra politiet. Det skriver Nordjyske.

Under mandens flugtforsøg nåede hastigheden op over 180 km/t i Limfjordstunnelen der er en 90-zone. Og selvom det er over det dobbelte af den tilladte hastighed, så kan staten ikke konfiskere bilen. Forholdet, som manden nu er dømt for, ligger nemlig tilbage i tiden fra før loven om vanvidskørsel blev indført.

LÆS OGSÅ: Politiet tror, der er pillet ved bilen – “Det er ikke lovligt”

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og loven kan altså, selvom den er flittigt brugt, og politiet med den i hånden har beslaglagt over 1.000 biler, ikke bruges med tilbagevirkende kraft. Det erkender anklager i sagen, Peter Møller Nielsen, over for mediet.

Bilisten slipper dog ikke for straf. En blodprøve, som blev taget, da manden blev stoppet, viste nemlig en promille på mindst 1,9. Det, sammenholdt med mandens kørsel, har retten takseret til 30 dages betinget fængsel, en bøde på 4.250 kr. og at han skal undvære kørekortet de næste 4,5 år.

Ses vi til Auto Show?


 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk