Reklame:

Kæmpe dækfirma tilbagekalder bildæk igen – “De kan eksplodere”

Fejlen har plaget bilister før. Og nu er den dukket op igen. Derfor tilbagekalder dækproducenten Goodyear igen sine dæk.

Dæk lever ikke evigt. På et tidspunkt kan de ikke mere. Men man skal normalt kører dem virkelig hårdt ned, før de giver op og forlader denne verden i en eksplosion.

Men nu har en af verdens største dækproducententer igen måttet tilbagekalde en række dæk. Denne gang vinterdæk. Der er ganske enkelt fare for at dækkene kan sprænge.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver norske Dagbladet.no.

Det dæk, som nu tilbagekaldes, er Goodyear Ultragrip Performance 3 i størrelsen 235/50R-18 med et belastningsindeks på 101V XL.

LÆS OGSÅ: Medie: Helt andet bilmærke overtager Audis plads i Formel 1

En dækmontering der ofte ses på især større elbiler. Goodyear oplyser, at de potientielt farlige dæk er produceret i uge 27 i 2023. Altså mellem mandag 3. juli og søndag 9. juli.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

I forbindelse med tilbagekaldelsen opfordrer Goodyear alle bilister, der måtte køre rundt med lige de dæk, til at kontrollere dækket omgående.

Det er DOT-mærkningen, altså koden for dækket oprindelse og produktionsdato, man skal kigge efter. Det findes på siden af dækket og består typisk af 4 cifre.

Det er dæk med DOT-koden “2723” i dimensionen 235/50R-18, Goodyear nu tilbagekalder for en sikkerheds skyld.

Reklameblok:


 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?