Annonce:

Endnu en by vil forbyde alle diesel- og benzinbiler

Det er ikke kun herhjemme, at de største byer forbander bilerne langt væk. Det samme ønsker man at gøre i det centrale Gøteborg.

Biler kan snart være fortid i det centrale Gøteborg.

I hvert fald hvis disse kører på andet end strøm. Gøteborg ønsker nemlig at indføre et forbud mod biler efter svenskernes ‘miljøzoneklasse 3’, der er et totalt forbud mod biler med forbrændingsmotor.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver svenske Auto Motor og Sport.

Miljøzoneklasse 3 er der allerede planer om i dele af Sveriges hovedstad, Stockholm. Et centralt område af hovedstaden bliver således forbudt for alt andet end elbiler fra 31. december 2024.

LÆS OGSÅ: Nu laves der igen nye reservedele til dødt bilmærke

Forbuddet er dog betinget af, at EU ikke mener, der er noget galt med det. Om der forholder sig sådan, er EU lige nu i gang med at undersøge. Miljøzonerne kan nemlig være en kæp i hjulet på EU’s princip om den fri bevæglighed.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ifølge de svenske miljøzone-regler er alle statens egne biler dog undtaget de nye bestemmelser. Det vil sige politivogne, ambulancer og andre udrykningskøretøjer.

Svenskerne har dog i det hele taget travlt. Staten har nemlig forbudt politiet at købe og køre i andet end elbiler lige om lidt. Læs mere om det her.

Herhjemme så bystyret i København helst, at bilerne helt forsvandt ud af bybilledet. Derfor vil man bede regeringen om lov til at indføre flere forbud mod biler. Modsat har Odense droppet idéen om en nulemissionszone, som byen ellers har ret til at etablere.

Og i Aarhus vil man genoplive en idé, som den daværende socialdemokratiske regering med statsminister Helle Thoring i spidsen måtte droppe for 12 år siden. Læs mere om det her. Læs mere her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler