Annonce:

Nu laves der igen nye reservedele til dødt bilmærke

Som bilmærke findes Saab ikke mere. Men der er stadig millioner af Saab-modeller på vejene. Derfor genstartes produktionen af reservedele i mærkets hjemby Trollhättan.

I disse dage er det præcis 10 år siden, at den sidste bil med Saab-logo nogensinde forlod samlebåndet på Stallbacka-fabrikken.

Den bil blev i øvrigt købt af danske Claus Spanggaard. Han betalte godt 325.000 danske kroner for bilen – en 9-3 Turbo. Læs mere om den her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men fordi Claus ikke er den eneste Saab-ejer, der stadig triller rundt på vejene – faktisk vurderes op mod én million Saab stadig at være kørende – genstartes produktionen.

Det fortæller firmaet Techroi i et interview til Sveriges Radio P4 Väst. I en pressemeddelelse deler Saabklubben Reservdelar AB sin glæde over nyheden.

LÆS OGSÅ: Synsmand dømt for at tage mod bestikkelse

Der er nemlig ved at være småt med reservedele til især de nyere Saab-modeller. Nogle af dem kan slet ikke repareres.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Da produktionen ophørte i 2012 (kort før det oprindelige Saab Automobile lukkede ned, red.), var der reservedele tilbage. Nu er man ved at løbe tør.

– Nogle af de nyere biler, der er beskadiget ved sammenstød, kan ikke repareres, så der er ingen pladedele for eksempel, siger Göran Fredriksson, kommunikationschef i svenske Saabklubben Reservdelar AB.

Produktionen foregår tilmed i – for Saab-folk – velkendte omgivelser. De nye reservedele fremstilles nemlig i Saabs gamle prototype-haller.

Og det er ikke det seneste Saab-nyt i denne omgang. Den sidste rest af Saab på fire hjul skal nemlig ikke bygges på den gamle fabrik. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Meget apropos reservedele er den slags big business. Og det ikke kun så Saab-fans kan holde deres biler kørende. BMW producerer eksempelvis stadig helt nye dele til biler, der udgik for snart 25 år siden. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler