Intet kørekort til 2025 – bilist forsøgte at flygte fra politiet

Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

I slutningen af april endte en 21-årig mands værtshus besøg med at koste to sigtelser og en beslaglagt bil.

Han skulle nok have ladet bilen stå. I stedet forsøgte en 21-årig mand en weekend i slutningen april sig med et flugtforsøg. Kort forinden var manden dukket op i bil ved en beværtning på Lindeallé i Nykøbing Sjælland.

Ifølge politiet var manden ikke påvirket, men han gik ‘hidsigt’ i retning mod værtshuset. Angiveligt for at klare et økonomisk mellemværende med en anden værtshusgæst. Han kom dog ikke så langt, før politiet fik fat i ham.

Her viste det sig, at den 21-årige ikke var i besiddelse af noget kørekort. Det er han på grund af flere tidligere sager nemlig frakendt indtil 2025. På den 21-årige fandt politiet også 0,4 gram kokain. Han blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden og for brud på loven om euforiserende stoffer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Inden politiet nåede alt for langt i den forklaring, valgte den 21-årig af ukendte dog at løbe fra stedet. Det skriver kredsen selv i et opslag på Facebook. Politiet lod i første omgang manden løbe. Trods sigtelserne var han ikke anholdt. Betjentene var dog i besiddelse af mandens ID, som han i sin hast ikke havde fået med sig. Før ordensmagten forlod stedet, tog de øvrigt den 21-åriges bil, en ældre BMW 3-Serie, med sig.

Den er nu beslaglagt med henblik på senere konfiskation, fordi det viste sig, at den 21-årige flere gange har kørt i den samme bil uden kørekort. Det fortalte politiet senere på aftenen den 21-årige kvitterede for beskeden ved at protestere over beslaglæggelsen. Derfor skal sagen nu for retten, hvor en dommer skal se på, om beslaglæggelsen var i orden.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk