Reklame:

Her forfalder forladt Saab-forhandler – kun tyve har rørt ved bilerne de sidste 12 år

Saab-forhandleren slog dørene op i slut-70’erne. Kun for at lukke dem igen i 2000. Det var dog først i 2011, at stedet helt drejede nøglen om.

I Frankrig kan man nok godt finde en Saab eller to – måske flere endnu – som stadig er på vejene. I den nordlige del af landet ligger tilmed Saab-forhandler.

Stedet fungerede først som forhandler siden autoriseret værksted. Og det blev godt nok først helt forladt i 2011.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men der står stadig Saab overalt på bygningen, som foruden et udstillingslokale med flere forladte biler også rummer et værksted.

Her har der i hvert fald ikke været nogen andre end tyve, siden forhandleren gik helt nedenom og hjem i en konkurs i 2012. Det skrev franske blog-moteur allerede, om da man i januar 2020 stødte på stedet.

LÆS OGSÅ: BMW-ejer troede, han kunne narre politiet: “Så dumme er vi altså ikke”

Desværre bære den forladte bygning præg af netop det, og så givet vis flere indbrud. For der er taget flere dele fra biler i udstillingen. Ligesom flere huller i taget får det til at regne ind.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Hvilket på sin vis er godt for stedets efterladte stueplanter. Det sikkert fugtige og til tider kolde klima er omvendt knap så godt for bilerne.

I udstillingen står der blandt andet én Saab 9-5 og to Saab 9-3. Mens der på værkstedet er de sørgelige rester af endnu flere Saab-modeller, en Citroen C5 og en Peugeot 307CC.

Faldt sammen med Saabs konkurs
I alt skulle der være efterladt 20 biler på stedet. Alle i en større eller mindre grad af sørgeligt forfald.

Reklameblok:


Ifølge de oplysninger, vi på Boosted-redaktionen har kunnet opstøve, blev Saab-forhandlingen drevet af den samme familie i årevis, før den blev solgt videre til nogle brødre.

Den ene blev på et tidspunkt ramt af sygdom, hvilket uheldigvis faldt sammen med Saabs økonomiske problemer i 2009/2010. Og året efter var det altså helt slut.

Hvorfor ingen har ryddet stedet hele siden, er svært at blive helt klog på. Men et bud er juridisk tovtrækkeri i forbindelse med konkursen. Det kan være endt der, hvor ingen bare har interessen i aktiverne (altså stedet og bilerne som sikkert ikke er meget værd) længere.

I dag eksisterer Saab ikke længere. Det gør kinesiske NEVS, der købte resterne af mærket, faktisk heller ikke. Men de nåede at bygge 6 prototyper af en elbil sammen med tidligere Saab-folk. Læs meget mere om den bil her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?