Annonce:

Psykopater foretrækker disse biler, viser undersøgelse

Hvis du er til et godt brøl fra en ‘larmende’ udstødning, ja – så er du måske en psykopat eller sadist med kriminel adfærd.

Psykopater foretrækker motorlarm. Eller i hvert fald den slags man kan få ‘højt’ ud af en udstødning.

Det viser en ny undersøgelse fra Western University i London.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Her konkluderer man, at ‘larmende’ biler tiltrækker visse personlighedstyper. Mere specifikt dem med psykopatiske/sadistiske træk.

Det skal ikke forstås sådan, at alle psykopater eller sadister for den sags skyld kører rundt i ‘larmende’ biler med forbrændingsmotor. En anden undersøgelse viser nemlig også, at nogle sidder bag rattet i helt specifikke elbiler. Læs mere om det her.

LÆS OGSÅ: Bilmærket Fisker lukker tjeneste i Danmark øjeblikkeligt

Men tilbage til undersøgelsen fra Western University. Bag undersøgelsen står Julie Aitken Schermer, der er professor i psykologi. Og det gør hun, fordi hun undrede sig over, hvorfor bilister gider køre rundt i biler der lyder af noget.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det fortæller hun til CBC.

Schermers undersøgelse er baseret på en række svar fra 529 handelsstuderende. Deltagerne blev bedt om at svare på, om de var ’tiltrukket’ af høje lyde fra biler, og om de modificerede deres egne biler for at få ‘den’ lyd.

I svarene ledte Schermer så efter fire typisk ‘mørkere’ personlighedstræk: narcissisme, psykopati, sadisme og skruppelløshed.

Selv fortæller Julie Aitken Schermer, at hun forventede at finde en forbindelse mellem narcissisme og det at foretrække støj fra biler. Men i stedet mener hun altså at have fundet tegn på psykopati og sadisme.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Undersøgelsen skal dog tages med temmelig store forbehold. For det første er den udført blandt studerende på det samme universitet. For det andet blev kun en vis gruppe af de samme studerende spurgt og det udelukkende om deres holdning til biler med forbrændingsmotor.

Der findes andre former for køretøjer. Selv elbiler støjer. Det er bare på andre måder. Men hvad er din holdning? Del den med os i kommentarfeltet på Facebook!

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler