Annonce:

Aviser afslører: Volvo handler stadig med Rusland

Svensk-kinesiske Volvo handler stadig med Rusland. Det, bilmærket er ude efter, er nemlig ikke belagt med sanktioner fra Vestens side.

Svensk-kinesiske Volvo Cars handler stadig med Rusland.

En række sanktioner mod Rusland har nemlig ikke ramt handlen med mineralet glimmer som blandt andet bruges i batterier til elbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og det smuthul udnytter svensk-kinesiske Volvo Cars. Det skriver Aftonbladet.

I en udtalelse til mediet afviser Volvo Cars pressetalsmand Magnus Holst dog, at mærket får glimmer fra minedrift i Madagascar, hvor leverandøren Glory Mica benytter sig af børnearbejde.

LÆS OGSÅ: FDM – “Så ‘grønne’ er de grønne biler heller ikke”

Omvendt vil Glory Mica gerne fortælle, at man via Rusland sender glimmer til Volvo. Samtidig siger leverandøren, at ‘man er fuldt ud klar over problemerne mellem EU og Rusland’ og ‘at det nok ikke bliver bedre i den nærmeste fremtid.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Volvo Cars afviser da også, at der er noget som helst problem i at handle med russerne. Alligevel hævder bilmærket, at man ser sig om efter en ‘anden løsning’.

– Der er intet forbud, der betyder, at vi ikke kan eller må købe glimmer fra Rusland, men da krigen brød ud, gik vi sammen med vores leverandør straks i gang med et projekt for at finde en erstatning for glimmer fra Rusland, siger Magnus Holst.

Det er ikke ukendt, at virksomheder verden over benytter sig af børnearbejde, når det gælder om at få fat i vigtige bestanddele til bilbatterier. Særligt til elbiler.

I december sidste år kunne Aftonbladet fortælle, at en Tesla-leverandør har tætte forbindelser til firmaer, der benytter sig af børnearbejde.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Og den engelske avis The Guardian kunne allerede i 2019 fortælle, at op mod 11.000 børn arbejdede i Madagascar miner. Her udvandt og udvinder de fortsat mineraler. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler