Annonce:

Nye tal: Flertal vil forbyde bilister at vaske bil i hånden

Ifølge en ny svensk rapport er antallet af gange, bilisterne vasker deres biler i hånden, steget markant de seneste tre år. Men det skal være forbudt, mener flertallet.

I dag er der ingen lov, der forbyder at vaske bil på gaden eller i indkørslen, hverken i Danmark eller Sverige.

Enkelte kommuner i Sverige har dog indført et forbud mod håndvask af bilen, hvis det ikke sker på steder med de rette filtreringsforhold. Bødestraffen er 10.000 svenske kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og nu viser en ny undersøgelse, Big Car Wash Report 2024, at 58 procent af svenskerne vil forbyde folk at vaske bil derhjemme.

Herhjemme ønskede partiet Radikale Venstre allerede i 2015 at følge svenskernes eksempel og forbyde bilisterne at vaske bil.

LÆS OGSÅ: Skoda trodser forbud – vil bygge benzinbiler efter 2035

– Jeg troede faktisk allerede, at det var ulovligt, sagde det tidligere folketingsmedlem og miljøordfører Lone Loklindt (R) til TV2 i 2015.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Samme år afviste Miljøstyrelsen dog kategorisk at forbyde danskerne at vaske bil i hånden. Dengang lød argumentet, at danskerne generelt allerede er opmærksomme på, at skadelige stoffer ikke skal hældes i afløb.

Selvom det ikke direkte er ulovligt at håndvaske biler i Danmark, kan der alligevel godt være – i lighed med Sverige – tale om lokale forbud. Enkelte lokalplaner – typisk i forbindelse med nybyggerier – kan forlange særligt indrettede områder til den slags.

Herhjemme er bil-ejernes organisation FDM tilsyneladende heller ikke meget for, at deres medlemmer vasker deres biler selv.

Faktisk anbefaler organisationen, at bilisternes nøjes med at gøre den slags 2 til 4 gange om året. Resten skal, mener FDM, foregå i en vaskehal indstillet på det billigste program og med undervognsskyld valg fra.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Men hvad siger du? Vil du droppe at vaske bilen i hånden. Eller kunne du aldrig finde på at køre i bilen i andet end en vaskehal? Bland dig i debatten på Boosteds Facebook-side.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler