Annonce:

Audi i krise? Har tabt 8 millarder kroner på 3 måneder

Resultatet af den primære drift er skrumpet med hele 76 procent i løbet af første kvartal. Det svarer til et tab på næsten 8 milliarder kroner.

Audi er måske ikke på randen af konkurs, men økonomien har set langt bedre ud.

Således lykkedes det mærket fra Ingolstadt at tabe hele 1 milliard euro svarende til 7,6 milliarder kroner i løbet af første kvartal i 2024.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det kan omskrives til et resultat af den primære drift der er skrumpet med 74 procent, når man sammenligner med samme periode sidste år.

Det skriver bilmærket selv i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: 20-årig dansker i spil til Formel 1-sæde: “Ingen kommentar”

VAG-brandet tilskriver selv det dårlige resultat ‘en række udfordringer’—blandt andet har der været flaskehalse i leverandørkæden, som har besværliggjort fremstillingen af V6- og V8-motorer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det fortæller Audis økonomidirektør Jürgen Rittersberger. Faktisk har Audi i en periode været nødsaget til at stoppe salget af motorerne, fordi der har manglet afgørende dele fra en leverandør.

Den ‘afgørende del’ leveres ifølge Manager Magazin af virksomheden Vitesco. Det drejer sig om en rem til starten på V6- og V8-motorerne.

Angiveligt har Vitesco og Audi slås om komponenten lige siden sommeren sidste år, altså i 2023. Underleverandøren ønsker dog ikke offentligt at forholde sig til konflikten med bilmærket.

Men Audi har angiveligt ikke kunnet skaffe dele fra andre leverandører hurtigt nok til at omstille produktionen eller lade den køre videre.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Audi er dog ikke det eneste bilmærke, der nu siger farvel til et sløjt kvartal. Også VAG-gruppen, som Audi er en del af, kunne have ønsket sig en bedre bundlinje.

Det samme er tilfældet for Mercedes, Stellantis-koncernen og endda også Tesla. Læs mere om det lige her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler