For en sikkerhed skyld – her er 5 nye biler du bør undgå

Foto: Euro NCAP

Bare fordi bilen er ny, betyder det ikke, at du bør sætte dig ud i den. Her er 5 skræk-eksempler.


– Generelt dårlig beskyttelse ved kollisioner, dårlig beskyttelse af bløde trafikanter og [manglende] brugbar teknologi til forebyggelse af kollisioner.

Sådan lød det i Euro NCAP’s begrundelse for at give den faceliftede Renault Zoe 0 stjerner. Men den lille franskmand er ikke den eneste nye bil, bilisterne ud fra sikkerheds-instituttets vurdering bør holde fra.

LÆS OGSÅ: Bilist forsøgte at flygte – nu ryger mors bil

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Heller ikke Hondas første eksempel på en masseproduceret elbil – den lille Honda-e – imponerer. Euro NCAP kritiserer blandt andet den lille japaner for at mangle sikkerhedssystemer, som andre og større modeller i Hondas modelprogram har.

Også Opels bud på en elbil i Mokka-e får hug for sikkerheden. Bare 4 stjerner kunne det blive til, da Euro NCAP knuste bilen tilbage i juli.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


– Stellantis synes generelt at acceptere et lavere niveau, og den nye Mokka mangler nogle kritiske sikkerhedssystemer, som efterhånden er blevet mere og mere almindelige, lød bedømmelsen dengang.

Foto: Euro NCAP

Meget bedre står det ikke til står det ikke til for Citroën med ë-C4, der kom på markedet sidste år.

– Citroën fik en respektabel firestjernet bedømmelse for de nye C4-modeller, men efterlod os stadig med indtrykket af, at det kunne have været meget bedre med lidt mere omhyggelig teknik.

Her bliver det kritisk
Og vi bliver lidt i det franske. Eller i hvert fald på papiret. For Renaults billig-mærke hedder Dacia, og rumænernes første forsøg på en elbil, Dacia Spring, imponerer ikke. I hvert fald ikke når det kommer til sikkerhed.

Også danske FDM har advaret om det ringe sikkerhedsniveau i Danmarks billigste elbil. ( 150.000 kr. i øvrigt) Euro NCAP kaster bare én stjerne ud af seks mulige efter sikkerheden i Dacia’en.

 

Reklame:
Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk