Reklame:

Flere lande fortryder – vil alligevel ikke forbyde benzin- og dieselbiler

Oven på Storbritanniens udmelding om at landet udskyder et forbud mod nye benzin- og dieselbiler, tyder meget på at flere lande finder det samme bakgear.

Onsdag i denne uge fortalte briternes premierminister Rishi Sunak befolkningen, at hans regeringen udskyder et ellers planlagt forbud mod nye diesel-og benzinbiler fra 2030 til 2035.

Den britiske regeringen er ganske enkelt ‘bange for befolkningens reaktion’, fortalte premierministeren på et pressemøde.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men nu tyder noget på, at flere lande er klar til at finde samme bakgear som briterne. 30 lande har ellers skrevet under på den såkaldte ‘Glasgow-erklæring’, som forbyder alt andet end nye nulemissions-biler i 2040.

Blandt de lande, som ikke har underskrevet ‘Glasgow-erklæring’ er Japan, USA, Frankrig og Rusland.

LÆS OGSÅ: Cyklistforbund foreslår: “Bilister skal have fartbøder så snart de kører 1 km/t for stærkt”

Indien er blandt de lande, hvis regeringen har skrevet under på erklæringen. Men ifølge Jalopnik er og bliver landets infrastruktur ikke klar til elbiler i 2040.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Selv de mest optimistiske prognoser anslår ifølge mediet, at bare 10 til 15 procent af indernes bilpark består af elbiler i 2030. Spørgsmålet er så, om det kæmpe land kan indhente 90 procent på 10 år.

Modsat er Kina et af de lande, som streng holder fast i planen om at forbyde alle nye fossilbiler senest i 2035. Allerede nu straffer det kommunistiske diktatur de borgere, som køber nye benzin- og dieselbiler med ekstra høje afgifter.

Omvendt får ejere af nye elbiler i Kina både skattefordele og afgiftsrabatter. Om Kina bruger samme metoder for at presse prisen ulovligt ned på elbiler, som importeres til Europa, vil EU nu undersøge. Læs mere om det her.

Reklameblok:


 

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?