Annonce:

Cyklistforbund foreslår: “Bilister skal have fartbøder så snart de kører 1 km/t for stærkt”

Det skal være helt slut med tolerance. Det dur ikke at trække usikkerheder fra, når politiet kontrollere bilisternes hastighed.

Besøg vores annoncør:

Både i Danmark og England opererer politiet med en vis margin under en fartkontrol. Udstyret er simpelthen ikke godt til at sige præcist, hvor stærkt der bliver kørt. Derfor er der altid indlagt en vis buffer af usikkerhed som trækkes nogle km/t fra i bøden.

Men den slags skal det være slut med. I hvert fald i England.

Hvis det står det til det engelske cyklistforbund ‘All Parliamentary Group for Cycling and Walking’, skal bilister betale bøder, lige så snart farten er 1 km/t højere end det tilladte.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Tolerancen, politiet udviser over for bilisterne, skal helt fjernes. Og det ved lov. Men det er en rigtig dårlig idé, mener Graham Conway der er direktør for et leasingselskab i England.

LÆS OGSÅ: Allan fik smadret sin drømmebil – nu raser debatten om ‘Danmarks farligste rundkørsel’

– Vi vil allesammen gerne have sikre veje. Uanset om vi bevæger os i bil, til fods eller på cyklen.

– Men forslaget her er intet andet end endnu en måde at straffe bilisterne på. Og det endda midt i en krise med skyhøje leveomkostninger, lyder det i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ligesom det er tilfældet i Danmark peger en engelsk undersøgelse på, at bilisterne betragter cyklisterne som det værste i trafikken.

1 ud af 3 engelske bilister mener ligefrem, at cyklister burde forbydes i trafikken. Og så bidrager det nye forslag ikke til meget. I hvert fald ikke andet end splittelse trafikanterne i mellem mener Graham Conway.

– Vi risikerer at se flere tilfælde af vejvrede. Noget ingen, der er ved deres fulde fem, ønsker mere af.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

– Noget andet er, at en nultolerance over for hastighedsforseelser, vil tvinge bilister til at fokusere mere på deres speedometer end vejen foran dem. Det er trods ikke alle biler, der er udstyret med fartpilot eller andet udstyr som kan holde øje med farten.

Direktøren mener, at politiet, hvis der bliver nultolerance over for bilister med ‘for meget fart på’, skal fokusere lige så meget på de bilister, der lægger sig lige i bagsmækken på andre i trafikken.

Det er nemlige lige så farligt. Og noget britiske bilister ifølge en undersøgelse fra leasingselskabet frygter mindst lige så meget.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler