Annonce:

EU slår ned på kinesiske bilmærker – “De skal undersøges”

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, vil nu have undersøgt, om Kina giver statsstøtte til landets mange bilproducenter.

Besøg vores annoncør:

Mange kinesiske bilmærker er ejet af staten. Men får de også statsstøtte? Det er et spørgsmål, som EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, nu vil have undersøgt.

Det skriver Ritzau som Motormagasinet citerer.

Ursula von der Leyen fortalte om undersøgelsesplanerne i sin åbningstale overfor parlamentet i Strasbourg. Selv er tyskeren overbevist, om at prisen på kinesiske elbiler holdes nede netop på grund af statsstøtte.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Af samme grund skal EU-Kommissionen nu finde løsninger på, hvordan et stadigt stigende pres på europæisk bilindustri kan afhjælpes.

LÆS OGSÅ: Cyklistforbund foreslår: “Bilister skal have fartbøder så snart de kører 1 km/t for stærkt”

Og en undersøgelse af om kineserne pumper skattekroner i bilindustrien er muligvis bare det første skridt på vejen. En andet kunne være at pålægge kinesiske biler ekstraordinære afgifter for at begrænse mærkernes adgang til markedet.

Dansk Industri (DI) fortæller til Ritzau, at ‘det kun er ret og rimeligt’ at undersøge, om eventuelle straffe til kineserne kan rette op på en ulige konkurrencesituation i EU-systemet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler