Evasive Motorsports er klar med bredbygget Tesla til Pikes Peak

Vi må bare indse, at el-racerne er kommet for at blive.

En elbil har rekord på den legendariske hillclimb på Goodwood, og det samme er gældende for lige så legendariske Pikes Peak. Endda med samme bil – Volkswagen I.D. R.


Men nu kommer andre elbiler også og blander sig i kampen om placeringerne. Her er det en Tesla fra Evasive Motorsports, som er klar til at give el-gas på Pikes Peak. Ikke at den kommer til at lave samme tider som I.D. R, men den skal nok gøre det godt i sin klasse.

Den er bygget bred, er super lav, har kæmpe vinge og er lettet for en masse kilo. Præcis som det skal være på Pikes Peak, der er kendt for at huse nogle af de vildeste biler, når det går løs.


Chaufføren bliver Dai Yoshihara, der også har kørt drift, time attack og hillclimb.

Evasive-teamet er ikke nye på Pikes Peak. De har deltaget seks gange, og de seneste to år med en Toyota GT86 med 2JZ-motor, som faktisk vandt sin klasse. Om den nye el-raket vinder noget, vil tiden vise.

Herunder kan du se billeder af bilen – og en video af VW’s rekord:Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk