Bøder for 132.000 kr. – 81 kørte overfor taxa-grønt

I løbet af de sidste to uger har Østjyllands Politi kunnet sigte 81 bilister for at køre overfor ‘taxa-grønt’.

De seneste to uger har Østjyllands Politi været fremme med bødeblokkene rundt om i Aarhus, hvor der er lysreguleringer. I forbindelse med kampagnen “brems for gult” har det nemlig vist sig, at bilisterne i byen har svært ved netop det – altså at bremse for gult, som færdselsloven ellers foreskriver.


I alt kunne Østjyllands Politi i løbet af kampagnedagene sigte 60 bilister for at køre over for gult, mens yderligere 21 fik en kedelig hilsen fra ordensmagten, fordi de valgte at køre overfor rødt.

– Vi håber, at vi har fået skabt lidt mere opmærksomhed på, hvor vigtigt det er, at man orienterer sig ordentligt, når man kører frem mod et kryds, og at man respekterer lyssignalerne. Udgangspunktet er, at man altid skal bremse for gult, og det budskab håber vi, at bilisterne tager til sig, siger vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi Heine Hansen.


At køre overfor gult koster i udgangspunktet 1.500 kr. Mens det løber op i 2.000 kroner og et klip i kørekortet at snige sig med over krydset i allersidste sekund. Altså når det er blevet rødt.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk