Annonce:

Toyota tilbagekalder 211.000 biler med farlige bagdøre

Toyota tilbagekalder nu 211.000 eksemplarer af Prius-modellen, fordi bilernes bagdøre kan åbne sig under kørsel. I mellemtiden rådes ejerne til at slå automatisk dørlås til.

Toyota tilbagekalder nu 211.000 Prius-modeller fra 2023 og 2024. Bilerne har Toyota både solgt herhjemme, i resten af Europa, USA, Japan og i Asien.

Problemet er låsemekanismen i bilernes bagdøren. Den er ikke god nok. Altså på biler fremstillet mellem november 2022 og april 2024.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I hvert fald oplyser Toyota i denne uge, at der kan trænge vand ind i den elektronisk styrede enhed. Det kan i værste fald betyde, at en kortslutning uventet lader dørene springe op, mens den enkelte biler er oppe i fart.

Det skriver Reuters i denne uge.

LÆS OGSÅ: Toyota vil betale folk for at købe bil der er ubrugelig

Toyota har endnu ikke fortalt præcist, hvordan man vil løse problemet. Men fabrikken råder i midlertidig Prius-ejerne til ikke at slå den automatiske dørlås, som aktiveres når bilerne begynder at køre, fra.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Er der biler i Danmark, som er omfattet af tilbagekaldelsen, skal ejerne afvente et brev af Motorstyrelsen. I den slags sager må Toyota – og få den sags skyld alle andre bilmærker – nemlig aldrig kontakte bilejerne direkte.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler