Blitzet i 60-zone: 5 timer senere kom politiet efter bilen

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Søndag havde Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi parkeret en fotovogn på Køgevej i Faxe. På samme strækning havde en 59-årig mand alt for travlt. 


På Køgevej i Faxe er den højst tilladte hastighed 60 km/t. For at kontrollere om det nu også forholder sig sådan, havde Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi søndag parkeret en fotovogn på strækningen.

Og det kom blandt andet til at koste en 59-årig mandlig bilist både kørekort og bil. Han fløj nemlig forbi fotovognen med 136 km/t. Cirka fem timer senere mødte politiet op på mandens adresse, hvor han blev bedt om at aflevere både kørekort og bilnøgler, fordi han nu i lovens forstand er vanvidsbilist.

Udover den 59-årige blev 64 bilister målt til at køre for stærkt. 10 af dem står til klip i kørekortet. Det oplyser politikredsen i døgnrapporten. Men det er kun den 59-årige, der må undvære bil og kørekort det næste lange stykke tid. Bilen er det langt fra sikkert, at han ser igen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk