Reklame:

Bilmærke er ikke i tvivl: “Vores bil er hurtigere end alle Formel 1-biler”

Der er ingen tvivl om, at den er hurtigt. Men nu mener direktøren også, at Lucid Air Sapphire er hurtigere end Formel 1-biler.

Hvor hurtig er den hurtigste Lucid-model. Hurtig nok. I hvert fald hvis man spørger bilmærkets direktør Peter Rawlinson.

Faktisk er Lucid Air Sapphire så hurtig, at den vil ydmyge en Formel 1-bil. I hvert fald fra 0 og indtil de første 128 km/t.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Efter 128 km/t har Formel 1-bilerne beder downforce og et bedre forhold mellem kiloene og antallet af hestekræfter, siger direktøren i et interview med Top Gear.

Air Sapphire er da også noget af et monster. Med 1.200 hestekræfter fra hele 3 elmotorer klarer den spurten fra 0 til 96 km/t (0 til 60 miles i timen, red.) på bare 1,89 sekunder, siger Lucid.

LÆS OGSÅ: Bilmærker indgår aftale – skal bygge forbrændingsmotorer mange år endnu

Til sammenligning har de moderne Formel 1-biler omkring 1.000 hestekræfter med hybridpakkken slået til. Men selv uden er de små 1,6-liters V6-motorer i stand til at producere godt 850 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Nu mangler vi så bare, at en Formel 1-bil triller op på siden af en Lucid Air Sapphire. Og så er det ellers bare at smide ‘sømmet i kælderen’.

Uanset hvordan vi vender og drejer det, er Lucid Air Sapphire en af de mest vanvittige gadebiler, der kan købes for penge. Selvom der skal mange af dem til. Læs mere her.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?