Bilist sprang om på bagsædet under politijagt – nu skal han i fængsel

Foto: Politi.dk/presse

En 18-årig mand fra Odense-bydelen Vollsmose skal 30 dage i fængsel, fordi han kørte hensynløst på Taulovmotorvejen ved Fredericia. Det har Retten i Kolding afgjort.

Den 10. april i år fik en motorcykelbetjent øje på en bil i høj fart på Taulovmotorvejen ved Fredericia. Bag rattet sad en 18-årig mand fra Odense, som nægtede at stoppe. Det oplyser fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelse.

Heller ikke da betjentens hastighedsmåling af bilen viste, at den 18-årige kørte 183 km/t på en strækning, hvor den højst tilladte hastighed er 130 km/t. I stedet for at efterkomme betjentens anvisninger og standse, fortsatte den 18-årige med uændret fart og foretog undervejs flere hasarderede overhalinger, har retten  efterfølgende vurderet.

Men det er mandens næste træk, der for alvor har kostet ham.


Sprang om på bagsædet
“Efterfølgelsen af den 18-årige bilist fortsatte over Lillebæltsbroen, hvor den 18-årige midt på foretog en kraftig opbremsning, hvorefter han satte i gang igen og fortsatte sin kørsel”, forklarer anklager Bjørn Dahl Larsen fra Sydøstjyllands Politi.

Dahl Larsen tilføjer:

“I et forsøg på at identificere bilisten kørte motorcykelbetjenten op på siden af bilen, men det fik den 18-årige til at slingre voldsomt, mens han med den ene hånd forsøgte at gemme sit hoved i en trøje”.

Umiddelbart efter Lillebæltsbroen valgte bilisten at tage flugten opad den første afkørselsrampe, og det er her, på et tidspunkt hvor bilen kører ca. 40 km/t, at den 18-årige vælger at overlade styringen af bilen til sin medpassager.

Selv kravlede han om på bagsædet. Passageren formår dog ikke at styre bilen og vælger derfor at trække håndbremsen. Vedkommendes rolle i sagen skal behandles ved en senere retssag.

Nægtede efterfølgende
Da betjenten når frem til bilen, nægter den 18-årige, der nu befinder sig på bagsædet, at han har ført bilen. Men den forklaring troede hverken betjenten eller senere Retten altså på.

I stedet fandt man på baggrund af betjentens udsagn den 18-åriges forklaring utroværdig, hvilket nu koster ham 30 dages ubetinget fængsel for særlig hensynsløs kørsel.

Udover fængselsstraffen, blev den 18-årige frakendt føreretten i et år. Desuden blev bilen, han kørte, konfiskeret.

Den 18-årige mand har modtaget dommen.


Reklame: