Annonce:

Hvad er ulovligt her? Hver 4. bilist kender ikke straffen

Over 3.800 bilister måtte sidste år bidrage til statskassen, fordi de kørte for stærkt ved et vejarbejde. Og den slags slår hårdt. Bl.a. fordi bøden fordobles.

Det går for stærkt for bilisterne i Danmark. I hvert fald forbi strækninger med vejarbejde.

Det viser tal, som forsikringsselskabet Gjensidige har fået aktindsigt i hos Rigspolitiet. Tallene er høje til trods for, at bøder i vejarbejdszoner siden 2014 har lydt på det dobbelte.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Skadedirektør i Gjensidige, Lene Rasmussen, er da også noget overrasket over bilisternes opførsel, som hun mener, de ikke kan tillade sig.

– Når man kører for stærkt, så udsætter man ikke kun sig selv, men også sine medtrafikanter for fare.

LÆS OGSÅ: Så mange biler er beslaglagt for vanvidskørsel på 3 år

– Mens bilister er beskyttet af en masse sikkerhedsforanstaltninger i deres biler, så er dem, der vejarbejder, enormt udsatte, hvis der pludselig sker et uheld.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Derfor kan man simpelthen ikke tillade sig ikke at overholde de fartbegrænsninger, der bliver sat i zoner med vejarbejde, lyder det fra direktøren.

I forbindelse med Vejdirektoratets kampagne ‘Pas på os der vejarbejder’ sidste år kom det i øvrigt frem, at der i 2021 var 327 vejarbejdsrelaterede ulykker på de danske veje.

En undersøgelse, som analysefirmaet YouGov har foretaget, viser da også, at hver fjerde dansker med kørekort ikke ved, at man kan se frem til en dobbelt så stor bøde, når man kører for stærkt ved vejarbejde.

– Der er en grund til, at denne lov blev indført, og det er fordi der er andre hensyn, man bør tage som bilist i de her zoner.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Man kan dog håbe, at den dobbelte bødetakst er medvirkende til, at flere tænker sig om, når de færdes nær vejarbejde, siger Lene Rasmussen.

Den dobbelte bødetakst er dog ikke det eneste, der rammer bilisterne, der blæser forbi et vejarbejde. Allerede når hastigheden er 40 procent for høj, ryger kørekortet betinget. På alle andre vejstrækninger sker det først, når det går 60 procent for stærkt.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler