Reklame:

Begyndte i 1935 – bilfabrik har bygget 40 millioner motorer

For 88 år siden begyndte de. Og nu har Nissans folk på fabrikken i Yokohama samlet 40 millioner motorer.

Det hele begyndte 2 år efter grundlæggelsen af Nissan i 1933. Altså i 1935. Og her – 88 år senere – har Nissan bygget 40 millioner motorer på deres fabrik i Yokohama, Japan.

Det var på den fabrik, at Nissan i 1979 byggede motoren til den legendariske Fairlady Z. Ligesom det var her, man samlede Japans første ‘masseproducerede’ V6-motor.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Allerede før det – nemlig i 1976 – havde folkene på fabrikken bygget 10 millioner motorer. Det tog dem ti år mere at nå til 20 millioner. Og i 1997 var der samlet yderligere 10 millioner motorer.

I dag samler fabrikken motoren til sportsvognen GT-R. En bil der – apropos lang tid – har været i produktion siden 2008. Når det så er sagt, er forbrændingsmotoren faktisk på vej ud.

LÆS OGSÅ: Ford tager patent på vanvittig ‘kørestilling” – snart kan du stå op og køre bil

I hvert fald på Yokohama-fabrikken. Allerede i dag udgør elmotoren 40 procent af den samlede ‘hverdag’ på fabrikken. Det er dog ikke kun el-motorer Nissan-folkene skal samle fremover.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Fabriksfaciliteterne i Yokohama skal også bruges på at teste solid state-batterier. Noget Nissan regner med at kunne sætte i serieproduktion fra 2028. Altså fra samme fabrik.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?