Annonce:

Droppede 20.000 elbiler – vil af med endnu flere

For Hertz er elbiler ikke den gode forretning, udlejningsfirmaet havde håbet på. 20.000 elbiler er allerede solgt fra. Nu vil firmaet af med endnu flere.

I begyndelsen af januar i år offentliggjorde det amerikanske biludlejningsfirma Hertz, at man skiller sig af med 20.000 elbiler og erstatter dem med fossilbiler.

Og nu vil udlejningsgiganten af med en endnu større del af flåden af elbiler. Det fremgår af firmaets eget beretning om regnskabet for første kvartal i 2024.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I beretningen står der, at Hertz vil øge frasalget af elbiler i flåden fra 10.000 til 30.000 biler. Samtidig indrømmer Hertz, at det kommer bag på dem, hvor meget elbilerne har tabt i værdi.

– Firmaet noterer sig et tab på 195 millioner dollar på de elbiler, der er tilbage i flåden, siger en talsmand.

LÆS OGSÅ: Kritiseret dansk værksted taber millioner 3. år i træk

Samlet set oplyser firmaet, at man har omsat for 2,1 milliarder dollar i første kvartal af 2024. Det skal dog ses i lyset af et tab på 567 millioner på driften i samme periode.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Og det er tal, før man begynder at justere for faktorer som skat, renter på lån, og værditab på flåden.

Hertz er ikke det seneste biludlejningsfirma, der skærer gevaldigt ned på antallet af elbiler. Konkurrenten Sixt vil eksempelvis af med alle sine Teslaer. Læs mere om det her.

Der har ellers været store planer med elbiler og netop udlejningsfirmaer. Nogle af de planer er dog sat på pause, nu hvor det er kommet frem, at elbilerne ikke er en kanon forretning. Læs mere om det her.

Udlejningsfirmaerne er dog ikke de eneste, der taber voldsomme summer på elbiler. Det gør bilfabrikkerne også. Eksempelvis er det netop kommet frem, at Ford taber 1 million kroner på hver eneste elbil, mærket bygger.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Og hos FDM hører man i stigende grad for bekymrede elbil-ejere. Ikke på grund af elbilerne som sådan, men mere på grund af den manglende økonomi i dem. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler