Annonce:

Bo er ikke i tvivl – elbilen er idioti

Svenske Bo Andersson er bedre kendt som Bosse Bildoktoren, og han er ikke i tvivl. Elbilen er idioti. I hvert fald lige nu.

Svenske Bo Andersson, der også er kendt som Bosse Bildoktoren, lever af at skrive bøger om biler.

Men før han begyndte på det, var han i mange år mekaniker. Noget som senere har udviklet sig til en inspektørolle i forbindelse med ombygningen af ældre biler i Sverige.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Nogle af dem udstyres endda med batteripakker. Alligevel er Bo Andersson ikke særligt begejstret for elbilen.

Særligt kan han ikke se meningen i at skulle skifte batteripakken på et tidspunkt. For det er – som det i hvert fald ser ud lige nu – rasende dyrt.

LÆS OGSÅ: Audi i flammer: “Der røg lige for 180.000 kroner”

For selvom bilen kan være nok så nemt at køre og meget lidt vedligeholdeskrævende holder idéen om med at være god, når et nyt batteri koster meget mere, end det brugte elbil er værd.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Så er der idiotien, når batterierne er for gamle, og det måske koster 400.000 (svenske kroner, red.) at skifte batterierne på en bil, der er 50.000 kroner værd. Bilen er måske fantastisk ellers, og så er du tilbage i brug og smid væk-tanken.

Bo Andersson ser i øvrigt gerne, at der kommer fokus på udviklingen af andet og mere end elbiler. Han kan dog konstatere, at der ikke sker meget med brint.

Samtidig bruges der mere energi på at fremstille syntetiske brændstoffer, end det kunstige benzin i sidste ende giver af fremdrift på vejen. Alligevel går udviklingen af elbiler i den forkerte retning.

– Jeg har for nylig set på, hvad Volvo byder på i form af elbiler. Og jeg synes, at mange biler har unødvendigt mange kræfter, hvem har brug for 400 hestekræfter?, spørger han i et interview med Carup.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Svenske Bo Andersson er ikke den eneste, der stille sig skeptisk over for et ensidigt fokus på elbiler. Det samme gør en række bilproducenter. Herunder Toyota og BMW.

Omvendt har japanerne mener end svært ved at komme af med deres indtil videre eneste elbil – når brintbilen Mirai trækkes fra – i modelprogrammet. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler