Annonce:

Ford tager patent på vanvittig ‘kørestilling” – snart kan du stå op og køre bil

Lige nu er vanvidskørsel noget med for høj fart og for meget sprit i blodet. Men med et nyt patent kan Ford meget vel have rykket rundt på betydningen.

Besøg vores annoncør:

Nu spørger vi lige om noget.

Hvilken stillingen har du altid drømt at køre bil i?

Nej, ikke hvilken bil har du altid drømt om køre i. Hvilken kørestilling?! Hvis svaret er ‘ i stående tilstand’, har Ford muligvis løsningen. Mærket har i hvert fald lige fået patent på sådan én.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Altså en løsning, der gør bilister i stand til at køre bil i oprejst tilstand. Det viser en række tegninger fra Ford, som mediet Carbuzz har opsnuset på det amerikanske patentkontor.

LÆS OGSÅ: Bilmærke tilbagekalder 1.3 millioner biler – “Bilerne accelerer af sig selv”

Selv kalder Ford opfindelsen, de nu har patent på, “Redundant Vehicle Controls Based On User Presence And Position”. Og de medfølgende illustrationer viser rigtig nok en mand der står op. Endda i en Ford Bronco.

Med hænderne på ruderammen stikker “mandens” overkrop et godt stykke op over forruden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Der findes situationer i forbindelse med offroad-kørsel, som kræver, at chaufføren kan køre bil uden nødvendigvis at sidde i sit sæde, skriver bilproducenten i patentet.

Ford forklarer videre, at chaufføren ved hjælp af en række ‘sensorer’ med det nye patentetrede systemet vil kunne styre sin bil uden at sidde i føresædet.

Hvad præcist Ford vil bruge deres nye patent til, fremgår ikke af den information, som det amerikanske medie har kunnet grave frem.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Derfor ved vi heller ikke, om der ‘bare’ er tale om et assistentsystem i forbindelse med off-road-kørsel. Eller om Ford for den sags skyld har tænkt sig at gøre brug af deres nye patent.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler