Volkswagen leder efter køber – vil helt ud af Rusland

Volkswagen vil af med sin fabrik i Moskva. Ifølge en kilde er ‘mærket meget villig til at sælge’.


Der har ikke været produceret en eneste bil på Volkswagens fabrikken i det sydvestlige Moskva, siden Rusland invaderede Ukraine tilbage i februar. Og nu brænder det tyske mærke inde med Kaluga-fabrikken.

LÆS OGSÅ: Var på vej efter rundstykker – så røg kørekortet i 10 år

Faktisk står det ifølge en unavngiven produktionschef, som Frankfurter Allgemeine Zeitung citerer, så slemt til, at ‘Volkswagen er meget villig til at sælge alle sine aktiver i Rusland’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Kilden fortæller videre, at det hver dag bliver mere og mere usandsynligt, at Volkswagen nogensinde kommer til at producere biler i Rusland igen.

Til Automotive News Europe fortæller en talsmand for mærket dog, at man endnu ikke har taget nogen beslutning om de russiske fabrikker endnu.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


En anden unavngiven kilde, som er tæt på Volkswagens bestyrelse, siger, at ‘der er en udtalt vilje til at forlade landet (Rusland, red.). Her kan den ekstreme usikkerhed på forsyningsområdet måske sætte yderligere skub i den beslutning.

Solgte Lada for ti øre
Det har tidligere været fremme, at Volkswagen-gruppen vil betale sine ansatte i Rusland for at sige op. De ansatte ville kunne få op til et års løn med sig, lød det tilbage i juli.

Volkswagen er langtfra den eneste bilproducent som pakker sammen i Rusland. Faktisk er man blot den seneste. Tidligere på måneden solgte Nissan sine fabrikker og hovedkvarter i landet. Og i september sagde Toyota stop.

Andre bilmærker har været endnu hurtigere. Tilbage i maj solgte Renault alt, man havde i Rusland. Det betød, at bl.a. Lada blev solgt tilbage til russerne for én sølle rubel. I dansk valuta svarer det til bare 10 øre.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk