Volkswagen er klar til Formel 1

VAG-gruppen er klar til at gå ind i Formel 1. Beslutningen vedtages endeligt om en uge, skriver flere internationale medier.

VAG-gruppen er klar til at gå ind i Formel 1. Beslutningen vedtages endeligt om en uge, skriver flere internationale medier.

Her på Boosted.dk har vi tidligere skrevet om, hvordan Volkswagen-gruppen – også kendt som VAG-gruppen – er på vej ind i motorsportens kongeklasse, Formel 1.

Meget muligt med Redbull som en eller anden form for partner.

Og nu rykker beslutningen tættere på. Faktisk er den så godt som taget. Det skriver flere internationale medier – blandt andre Auto-Motor-und-Sport.Klar i mindst 5 år
Faktisk skulle Volkswagen være klar til at tage to af gruppens mærker med ind på startgridden. Det skulle efter mange forlydender dreje sig om både Porsche og Audi.

Beslutningen kommer efter længere tids forhandlinger, om hvordan Formel 1-feltet skal se ud i fremtiden. De nuværende motorleverandører Ferrari, Mercedes, Renault og Red Bull (som overtager Hondas motorprogram) skal være villige til at droppe den meget omdiskuterede MGU-H-enhed – som samler energi fra turboen og varme fra udstødningen.

Men altså kun hvis flere fabrikker melder sig på banen og binder sig til sporten i en periode på mindst fem år.

Og det skal Volkswagen altså være klar til – netop fordi Formel 1 vil droppe MGU-H’en.

Nye regler fastfryses
Formel 1-feltet indgår altså det kompromis, at man beholder den 1.6-liters turbomotor, som bilerne har kørt med siden 2014. Til gengæld bliver det mere elektrisk, fordi man vil udvikle et nyt hybridsystem.

De nuværende Formel 1-racere kører med en effekt omkring 1.000 hestekræfter.

Fra 2022 til og med 2026 vil udviklingen af motorer ikke være tilladt. Og herefter skal de nye motorer være underlagt et budgetloft. Samtidig med at bilerne skal køre på syntestisk brændstof – muligvis det såkaldte e-fuel.

I praksis vil Volkswagen udvikle én motor men stille til start med to bilmærker.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk