VW går sammen med Redbull i Formel 1 – hvis denne del droppes

Volkswagen kan meget vel være på vej ind i Formel 1. Et muligt partnerskab med Redbull kræver dog, at MGU-H-enheden droppes.

Volkswagen kan meget vel være på vej ind i Formel 1. Et muligt partnerskab med Redbull kræver dog, at MGU-H-enheden droppes.

Hvilket meget tyder på er ved ske. Den meget udskældte motordel, som de nuværende 1.6-liters turbomotorer skal køre med, kan nemlig være fortid, når et nyt motorreglement  træder i kraft i 2025.

Altså efter planen.

Og er det tilfælde, er det mest vedvarende rygte i motorsportens kongeklasse lige nu, at Volkswagen vil være med. Det skriver The Race.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det hele skulle eftersigende være drøftet intenst blandt Formel 1-ledelsen i forbindelse med weekendens grandprix i Italien. Mercedes, Ferrari og Renault stemte i sin tid for at beholde MGU-H-enheden, da de som klassens motorleverandører så delen som afgørende for V6-motorerne.

Nej tak til MGU-H
Redbull har derimod aldrig haft noget imod at droppe MGU-H’en. Her vil man helst have en så simpel motor som overhovedet mulig, skriver The Race.

Redbull skal for første gang stå på egne ben motormæssigt, da Honda trækker sig ud af sporten efter 2021-sæsonen. Energidriksfabrikanten har da også allerede overtaget Hondas Formel 1-udviklingsfaciliteter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og det er altså her, Volkswagen tilsyneladende gerne vil koble sig på. Om det så bliver som Redbull Volkswagen eller med et selvstændigt hold, melder historierne fra paddocken endnu ikke noget om.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk