VILDT! Dette gamer-rat kan bruges i en rigtig bil


Det seneste simulator-rat fra Fanatec er præcist det samme, som sidder i virkelighedens BMW M4 GT3.

Alt ræs er fedt, også det der foregår bag en skærm. Men under coronapandemien er simracing eksploderet, og intet tyder på at den trend aftager. Alligevel er det ret vilde at se, hvad BMW har gang i.

Eller rettere: Hvad Fanatec har gang i for BMW. Samarbejdet mellem de to firmaer gør nemlig, at du kan tage rattet fra din M4 GT3-racerbil direkte med ind til din gamerstoler i stuen. Ja, eller omvendt.

LÆS OGSÅ: Denne trehjulede tingest kører 1.600 km på én opladningHvor vildt er det lige? Her på Boosted-redaktionen har vi i hvert fald måtte spærre øjnene op mere end bare et par gange. For uanset hvordan vi vender og drejer tallene, kommer vi økonomisk aldrig i nærheden af en spritny racerbil fra BMW.

Så er en Playstation straks mere overkommelig i budgettet. Så må vi drømme os til resten. For det er faktisk muligt at klikke rattet med quick release-anordning af og flytte det direkte ud i den ægte vare.

Lavet af kulfiber
Selve rattet har en diameter på 310 millimeter og består af otte lag kulfiber, vægten er derfor blot 1,4 kilo. Let men stadig med en tyngde du vil kunne mærke mellem hænderne. Som en ekstra gimmick er rattet faktisk vandtæt, hvis nu ‘nogen’ spilder noget.

Knapper – og knapper er vigtige – er der 14 af. Fordelt med tolv foran og de sidste to bag på rattet. Skiftepedaler er der selvfølgelig også.

Hvor godt er det nye rat så? Tja, BMW-fabrikskører Philipp Eng er svært begejstret for det. Og er det ikke nok til at overbevise dig, kan du se filmen længere nede i artiklen.

Prisen er der desværre ikke noget ude om endnu. Vi forventer dog ikke nogen ren foræring. Snarre omvendt. De første M4-‘gamer-rat’ vil kunne købes i løbet af 2021.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk