Denne trehjulede tingest kører 1.600 km på én opladning


Aptera 3 EV hedder den, og den lover meget af en elbil at være.

Fremtiden er elektrisk og kører på tre hjul. I hvert fald hvis du spørger det lille amerikanske firma Aptera. For deres model, 3 EV, er netop det – altså en trehjulet ellert. Til gengæld med et rimeligt vildt salgsargument.

Den skulle kunne klare en rækkevide 1.000 mil – eller 1.600 kilometer – på bare én enkelt opladning.

Aptera 3 er da også en vild aerodynamisk konstruktion med en luftmodstandskofficient  på bare 0,13. Hvad det mere præcist, vil vi ikke dykke nærmere ned i. Men vi kan da lige fortælle, at en Bugatti Chiron i den sammenhæng er en mursten med en luftmodstandskofficient på 0,38.LÆS OGSÅ: Regeringen hæver bilafgifterne – så dyre bliver bilerne om lidt!

Aptera 3 har også solceller på ‘taget’. Det skulle give yderligere 64 kilometers kørsel, mens der er 40 kilometers rækkevidde at hente, hvis kunderne betaler for ekstra solceller på ‘kølerhjelm’ og bagklappen. Hvis sådan noget ellers kan påstås at eksisterer her.

Mindre kan gøre det
Andre udgaver af Aptera 3 vil også være tilgængelige. Den billigste – altså basismodellen – vil have en rækkevidde på 420 kilometer, påstår firmaet bag.

Herefter er der 644 kilometer eller 966 kilometer på en enkelt opladning at komme efter, hvis man vælger de større batteripakker.

Prisen begynder omkring de 25.000 dollars. Det er godt 153.000 danske kroner. Mens den dyreste koster svimlende 46.000 dollars. Det er 282.000 kroner. Altså før ekstraudstyr.

Til gengæld går den hurtigste fra 0 til 100 km/t på bare 3,5 sekunder, fordi den har ‘trehjulstræk’. De mindre modeller nøjes med træk på de to forreste hjul.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af Aptera 3 EV.Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk